Typer av snöslungor

Det finns som du kanske känner till två typer av snöslungor. Enstegs- och tvåstegsslungor. Den vanligaste typen av snöslungan i Sverige är den som använder sig av två steg, det vill säga tvåstegsslungan.

Tvåstegsslungan

Tvåstegsslungan är uppbyggd för att kunna genomföra två steg. Det första snöslungan med tvåsteg gör är att ansamla snö och det andra steget är att skjuta ut snön genom kanonen. Det som gör tvåstegsslungan bättre än enstegsslungan är att den bättre och mer effektivt kan ansamla snön innan den skjuts ut. Enstegsslungan plockar upp snön i samma veva som den skjuts iväg. Prisskillnaden på dessa olika typer av slungor är ganska stor men det är också funktionaliteten. En enstegsslunga kan du få för 1000 kronor upp till 7000 kronor. Priset beror mycket på hur stor volym du önskar att snöslungan ska klara av. Tvåstegsslungan börjar på 8000 kronor och kan kosta upp till 60000 kronor. Det som gör att vissa snöslungor med två steg är dyrare än andra är att de klarar av mer snö per minut samt att vissa har plats för att man sitter på den och kör istället för att kör snöslungan framför sig. Det som också kan variera är om snöslungan är banddriven eller har hjul.



style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-1695626555016864"
data-ad-slot="5244289371"
data-ad-format="auto">

Enstegsslungan

Om du bor i lägenhet och bara behöver skotta kring utgången samt någon parkeringsplats ibland så är självklart enstegsslungan valet för dig då den klarar sig bäst i dessa enklare uppdrag och tar inte lika stor plats som en tvåstegsslunga. En tvåstegsslunga passar dig som bor i villa och behöver skotta många kvadratmeter på allt från gatan, parkeringen, garaget, trädgården och andra närliggande areor som behöver underhållas. Det kan också vara smidigt med en tvåstegsslunga om man har en idrottsförening som till exempel äger en fotbollsplan då det faktiskt är i princip omänskligt att med en skyffel skotta en så stor area.