Tips för dig som använder snöslunga

Om du är ny användare av en snöslunga så kan du behöva lite tips för att komma igång men också för att undvika att göra misstag i ditt användande av din snöslunga.

Oavsett om du använder en snöslunga som är av en- eller tvåstegsvarianten så är det viktigt att du håller reda på din omgivning när du går fram med din snöslunga. I snön som du röjer kan det finnas mer än bara snö. I värsta fall kan du få med föremål som grus och sten i utslungningen av snön vilket kan resultera i att närliggande objekt blir skadade. Det kan vara allt från din bil, fönsterna till hemmet till en person. Därför blir det främsta tipset att gå med en snöslunga på ett sådant sätt så att kanonen inte siktar mot någon person eller ett föremål som är ett farligt mål för en sten eller grus.

Det kan ibland vara klurigt om man har en yta med mängder av grus på grund av att det grusats eller att det naturligt kommit grus i snön. Vad du då kan göra är att du (på vissa modeller) riktar snöslungan på ett sådant sätt att ingenting kan ta skada. Så länge du har koll på kanonen så kan ingenting hända.style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-1695626555016864"
data-ad-slot="5244289371"
data-ad-format="auto">

En annan mycket viktig sak är att du inte ska bli för bekväm med en snöslunga. Om det dundrar ner snö från himlen i flera dagar i rad så går det tyvärr inte att sitta inomhus till man ska ut och sedan gå med snöslungan. Då kan det ofta vara för sent. Gör så att du går med snöslungan regelbundet istället. När snön har nått en viss nivå så går du ut och kör ett pass. På så sätt får du det inte jobbigt och kanske näst intill omöjligt att få bort större ansamlingar med snö.

Om du har barn som kan vara lite för snabba med att pilla på saker ibland så kan det vara bra om du har en snöslunga med nyckel för att starta alternativt dödsmansgrepp. Detta för att undvika scenarion där barn skadas av maskinen på grund av att de kunnat starta maskinen själva.

Ett sista tips är att du inte använder en alldeles för överambitiös snöslunga. Ingen behöver en tvåstegsslunga för garageuppfarten och det är heller inte bra med motsatsen. Att köra en enstegsslunga på en fotbollsplan är inget är rekommendera. Om du är osäker på att din snöslunga passar just dina behov så kan du höra med en återförsäljare eller en kunnig bekant om vad som skulle passa just dig bäst.